جراح و متخصص عمل لازک چشم، لیزیک و بلفاروستی

آب مروارید, عمل زیبایی پلک, متخصص چشم پزشکی, کاتاراکت, لیزیک, لازک, فمتوسکند, لیزر, درمان تنبلی چشم

جراح و متخصص عمل لازک چشم، لیزیک و بلفاروستی

آب مروارید, عمل زیبایی پلک, متخصص چشم پزشکی, کاتاراکت, لیزیک, لازک, فمتوسکند, لیزر, درمان تنبلی چشم

آشنایی با عمل لیزیک و مراقبت های آن

بسیاری از افرادی که چشم آن ها ضعیف است بعد از استفاده طولانی از لنز های تماسی و عینک خسته شده و به جراحی لیزر روی می آورند و برای بهبود بینایی خود اقدام به عمل لیزیک که به منظور رفع نواقص قرنیه انجام می شود، می کنند؛ که در ادامه درباره مراقبت های لازم قبل و بعد از عمل لیزیک و انواع آن توضیح خواهیم داد.

عمل لیزیک چیست

به منظور رفع عیوب انکساری مربوط به نواقص قرنیه که موجب ضعف هایی مانند دور بینی شده است می توان از جراحی لیزیک چشم برای بهبود بینایی استفاده کرد. در لیزر با استفاده از تابش پرتو هایی از سوی ابزار های دقیق و پیشرفته به سطح قرنیه و با اصلاح نقاطی از آن که دچار نواقص شده است و رفع آن ها می تواند بینایی شما را به گونه ای بهبود بخشد که دیگر نیازی به لنز های تماسی و یا عینک های مختلف نداشته باشید. بسیاری از افراد ممکن است به دلیل فعالیت هایی که در طول روز انجام می دهند مانند برخی ورزش ها، نتوانند از عینک و یا لنز به طور دائم استفاده کنند، این افراد در صورت داشتن تمامی شرایط لازم برای انجام عمل لیزیک، باید برای انجام آن اقدام نمایند.

انواع عمل جراحی لیزر

1_ لیزیک
2_ لازیک
3_ PRK
این سه عمل لیزر از پرکاربرد ترین عمل های مربوط به جراحی چشم در زمینه اصلاح نواقص قرنیه می باشند.

آشنایی با عمل لیزیک و مراقبت های آن- دکتر پورمازار

زمان مناسب برای انجام عمل لیزیک چه زمانی است؟

زمانی پزشک می تواند به شما پیشنهاد انجام عمل لیزیک را بدهد که چند فاکتور مهم را بررسی کرده باشد از جمله این موارد توجه به ثابت شدن شماره چشم در یک بازه زمانی یک ساله می باشد. به همین منظور معمولا عمل لیزیک در سنین زیر 20 سال انجام نمی شود زیرا شماره چشم فرد تا زیر 20 سال به ثبات نمی رسد. در صورتی که شماره چشم ثابت نشود، عمل لیزیک بی فایده خواهد بود چرا که بعد از گذشت زمان، مجددا عیوب انکساری باز خواهند گشت. نکته بعدی که متخصص چشم پزشک قطعا به آن توجه خواهد کرد، وضعیت جسمانی فرد از نظر برخی بیماری های زمینه ای می باشد. هزینه ی عمل لیزیک چشم نیز متغیر است و به عوامل متعددی وابسته است .

چه افرادی کاندید خوبی برای انجام عمل لیزیک نیستند؟

1_ افرادی که از دیابت کنترل نشده رنج می برند.(فردی که دیابت خفیف دارد و آن را توسط پزشک کنترل نموده است می تواند عمل لیزیک را انجام دهد)
2_ بیماران مبتلا به رماتیسم
3_ فردی که تنها یک چشم سالم دارد معمولا کاندید خوبی برای انجام این عمل نمی باشد.
4_ افرادی که اعصاب شبکیه آن ها آسیب دیده باشد و یا پزشک تشخیص ضایعه در شبکیه را بدهد.
مواردی که نام برده شد کاندیدای مناسبی برای انجام عمل لازیک نیستند حتی اگر از نظر سن و ثبات شماره چشم مورد تایید پزشک باشند.

آشنایی با عمل لیزیک و مراقبت های آن- دکتر پورمازار

مراقبت های بعد از عمل لیزیک چشم

انجام هر عمل جراحی از دو بخش مهم تشکیل شده است، ابتدا مهارت پزشک و سپس مراقبت های پس از عمل است که در نتیجه و بهبودی ناحیه عمل تاثیر به سزایی دارد. بعد از عمل با گذشت چند ساعت، پزشک جهت معاینه خواهد آمد و در صورت نیاز شستشو مجدد و یا لنز های پانسمانی تجویز می شود. دقت داشته باشید که برخی عارضه ها از قبیل سوزش، خارش، آبریزش، وجود لکه های خونی در ملتحمه چشم و حتی درد تا چند روز و یا چند هفته بعد از عمل طبیعی می باشد. البته اگر این عارضه ها با گذشته زمان به جای بهبود، تشدید شوند باید به پزشک معالج اطلاع داد. نکته دیگر احساس تاری دید از جانب مددجو می باشد که به مرور از بین رفته و دید کاملا شفافی پیدا خواهد کرد. بعد از عمل جراحی لیزیک باید به برخی مراقبت ها که در ادامه توضیح خواهیم داد توجه نمایید.
1_ از وارد کردن هر گونه فشار بر اثر مالش چشم تا مدت زمان حداقل یک ماه، جدا خودداری کنید.
2_ قطره های تجویزی را در زمان مشخص خود و در بازه زمانی مشخص شده توسط پزشک معالج حتما استفاده نمایید.
3_ مراقب باشید تا آب به پانسمان شما نخورد و از خیس شدن آن تا مدت دو روز خودداری کنید.
4_ از شنا کردن و یا استفاده از سونا به مدت یکماه بعد از عمل لیزیک پرهیز نمایید.
5_ استفاده از مواد آرایشی در اطراف چشم را تا دو هفته پس از عمل لیزیک محدود نمایید.
6_ زمانی که بعد از 3 الی 4 روز اجازه استحمام پیدا کردید سعی کنید از ورود هر گونه مواد شوینده مانند صابون و یا شامپو به چشم خود خودداری کنید. محض احتیاط بهتر است از شامپو بچه استفاده نمایید.
7_ تا حدود یک هفته ابتدایی بعد از عمل، به هنگام خواب پوزیشنی را انتخاب نمایید که چشم شما با سطح بالشت برخورد نداشته باشد.
8_ تابش نور مستقیم خورشید می تواند موجب آزار شما بعد از عمل شود، به همین منظور استفاده از عینک آفتابی ضرورت پیدا می کند.
9_ معمولا بعد از انجام عمل لیزیک، رژیم غذایی مخصوصی مدنظر نمی باشد مگر در صورتی که فرد، خود به دلیل بیماری و یا سایر عوامل از رژیم غذایی خاصی پیروی کند.
10_ تعیین دقیق شماره چشم بلافاصله بعد از جراحی لیزر امکان پذیر نمی باشد.

جدیدترین روش های اصلاح عیوب انکساری چیست؟

با پیشرفت علم پزشکی روش های جدیدی برای اصلاح عیوب انکساری به وجود آمده است، یکی از بهترین روش هایی که برای درمان عیوب انکساری وجود دارد عمل لیزیک چشم می باشد که می توان گفت تقریبا مطمئن ترین روش برای این کار می باشد. در این مطلب ابتدا کمی درباره روش های اصلاح عیوب انکساری صحبت خواهیم کرد و بعد از آن به بررسی دقیق تر عمل لیزیک چشم می پردازیم.

روش های اصلاح عیوب انکساری

به صورت کلی امروزه سه روش برای اصلاح عیوب انکساری وجود دارد، روش اول عمل لیزیک چشم می باشد که در ادامه با نحوه انجام آن و همین طور مراقبت ها و مزایا و معایب این روش آشنا می شویم. روش دوم برای اصلاح عیوب انکساری عمل لازک چشم می باشد که تفاوت هایی را با عمل لیزیک دارا می باشد از جمله تفاوت های آن می توان به طول دوره نقاهت اشاره کرد که در عمل لیزیک بسیار کوتاه تر می باشد. نوع دیگری از روش های اصلاح عیوب انکساری روش فمتولیزیک چشم می باشد که در این روش از یک لنز تماسی شیشه ای برای ثابت کردن چشم استفاده می شود و بعد از آن با استفاده از لیزر قرنیه چشم مسطح می شود. به صورت کلی می توان گفت که هدف از انجام عمل هایی که در آن ها از لیزر برای اصلاح عیوب انکساری استفاده می شود این است که در انحنای قرنیه چشمان شما تغییراتی ایجاد شود تا مشکلات شما رفع شود.

لیزر چشم

عمل لیزیک چشم

همان طور که گفته شد یکی از مهم ترین روش های اصلاح عیوب انکساری عمل لیزیک چشم می باشد، این روش یکی از کم خطرترین روش های اصلاح عیوب انکساری می باشد، در این روش یک لایه تقریبا ضخیم که بستگی به میزان معیوب بودن چشمان شما و نمره چشم شما دارد از روی قرنیه چشم برداشته می شود، بعد از برداشته شدن این لایه با استفاده از تاباندن لیزر به قرنیه چشم تاثیراتی را بر روی انحنای قرنیه می گذارند تا نمره چشم شما کاهش پیدا کند و بعد از انجام این مرحله لایه برداشته شده دوباره به محل خود بازگردانده می شود. در این روش شما معمولا تا یک الی دو روز درد را در ناحیه چشم خود حس می کنید که با استفاده از دارو این درد کاهش پیدا می کند و بعد از این مدت دیگر دردی را حس نخواهید کرد.

 

مزایای عمل لیزیک چشم

یکی از مهم ترین مزایای عمل لیزیک این است که قدرت دید شما تا حد بسیار خوبی بهبود پیدا می کند و تقریبا 96 درصد از بیمارانی که عمل لیزیک چشم را انجام می دهند از نتیجه این عمل بر روی چشمان خود راضی هستند. در عمل جراحی لیزیک چشم از قطره های بی حس کننده استفاده می شود که استفاده از این قطره ها باعث می شود شما هیچ گونه دردی را حس نکنید، بی شک میتوان مهمترین مزیت عمل لیزیک چشم را در این مورد دانست که با عمل جراحی لیزیک چشم دید شما طی یک روز بهبود پیدا می کند و دوره نقاهت بعد از این عمل بسیار کوتاه می باشد. این عمل نیازی به بانداژ ندارد و در صورتی که به خوبی از آن مراقبت کنید خیلی زود بهبود پیدا می کند. بعد از عمل لیزیک چشم نیاز بسیار کمتری را به عینک و لنز نسبت به گذشته احساس می کنید.

 

معایب عمل لیزیک چشم

اما بهتر است برای انجام عمل لیزیک چشم درباره معایب این عمل نیز صحبت کنیم، یکی از مهم ترین معایب عمل لیزیک چشم این است که تغییراتی که در قرنیه چشم شما به منظور بهبود بینایی صورت می گیرد قابل بازگردانی نمی باشد، یکی دیگر از معایب عمل لیزیک چشم این است که عمل لیزیک چشم عملی بسیار پیچیده است و در صورتی که پزشکی که این عمل را برای شما انجام می دهد تبحر و تجربه و علم کافی را نداشته باشد در هنگام لایه برداری از قرنیه چشم ممکن است آسیب های جدی به چشم شما وارد شود، بنابراین در هنگام انتخاب پزشک مناسب برای عمل لیزیک چشم باید به متخصص چشم پزشک مراجعه کنید و حتما این نکته را به یاد داشته باشید که از هزینه و قیمت جراحی اصلاح عیوب انکساری مطلع شوید

 

مراقبت های بعد از عمل لیزیک چشم

یکی از مهم ترین نکاتی که بعد از عمل جراحی لیزیک چشم باید به یاد داشته باشید این است که شب ها موقع خواب حتما از چشم بندهای محافظ استفاده کنید، قطره هایی را که پزشک برای شما تجویز کرده است را طبق دستور پزشک معالج تان مصرف کنید، سعی کنید حداقل تا یک ماه از مطالعه کتاب، رانندگی و کارهای دیگر که ممکن است به چشمان شما فشار بیاورد خودداری کنید، در ماه اول به هیچ وجه حتی در صورت خارش نیز چشمان خود را ماساژ ندهید، سعی کنید در بیرون از خانه حتما از عینک آفتابی استفاده کنید، به هیچ وجه در یک ماه اول آرایش نکنید و در صورتی که قصد آرایش داشتید به ناحیه چشمانتان نزدیک نشوید، مواد شیمیایی موجود در وسایل آرایشی ممکن است بعد از عمل خطر آفرین باشد، سعی کنید در دو هفته اول به استخر نروید و در بعد از دو هفته نیز حتما از عینک شنا استفاده کنید و تا سه ماه اول به هیچ وجه در آب شیرجه نزنید.

توضیحاتی دقیق در مورد آب مروارید

آب مروارید در اثر کمبود پروتئین و تغذیه ی نامناسب و در اثر بیماری های مختلف به وجود می آید. در صورت بالا رفتن سن در افراد بروز آب مروارید نیز افزایش می یابد. البته امکان دارد در کودکان نیز این بیماری مشاهده شود.

آب مروارید

عدسی چشم از آب و پروتئین ساخته شده و بسیار شفاف است به صورتی که نور را از خود عبور می‌دهد. در برخی موارد مشاهده شده است که با تغییر یافتن پروتئین در عدسی چشم، کدورت و تیرگی‌هایی به وجود می‌آید که این امر باعث می‌شود افراد دیگر مثل سابق بینایی خود را نداشته باشند و شفافیت چشم خود را از دست می‌دهند. آب مروارید یا کاتاراکت جزء شایع‌ ترین دلایل و عوامل در نابینایی می‌باشد. افراد بایستی در هر سنی که هستند بسیار مراقب باشند تا به این بیماری مبتلا نشوند زیرا در هر سنی ممکن است با این بیماری روبه‌رو شوید. برای مثال در مواردی مشاهده شده است که آب مروارید در بچه‌های 5 – 10 ساله نیز به وجود می‌آید. حتی امکان دارد در در زمان تولد نوزادان نیز آب مروارید تشخیص داده شود که یک بیماری مادرزادی است که در اثر بیماری عفونی در طی دوران بارداری در جنین بروز یافته است؛ که در این صورت بایستی چشم نوزاد جراحی شود.

 

آب مروارید

چه افرادی در معرض آب مروارید قرار دارند؟

تمامی افراد ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. اما آب مروارید بیشتر در افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند مشاهده می‌شود. هم‌چنین در افرادی که با نور شدید قرمز رنگ مانند کوره‌های صنعتی سروکار دارند و افرادی که تحت درمان سرطان قرار گرفته‌اند و هم‌چنین در افرادی که سن بالایی دارند به دلیل ضعیف شدن توانایی و قدرت، به مرور زمان به دلیل تغییرات در پروتئین چشم روز به روز بینایی خود را از دست می‌دهند و در آخر ممکن است به آب مروارید مبتلا شوند.

در افرادی که مدت بسیار طولانی از دخانیات و داروهای کورتیکواستروئیدی و الکل مصرف می‌کنند و در کنار این‌ها کمبود مصرف پروتئین و میوه و سبزیجات دارند، احتمال مبتلا شدن به آب مروارید بسیار می‌باشد. افراد بایستی به تغذیه خود بسیار اهمیت دهند تا احتمال مبتلا شدن به این بیماری را کاهش دهند و نیاز به عمل آب مروارید چشم نداشته باشند. تغذیه ی نامناسب در بروز این بیماری نقش به سزایی دارد و افراد بسیاری به این موضوع بی توجه هستند و پیشرفت کاتاراکت را به طوری با کمبود پروتئین و تغذیه ی نادرست حمایت می‌کنند.

کاتاراکت یا آب مروارید

تشخیص آب مروارید

از مهم‌ترین علائم آب مروارید یا کاتاراکت که نشان می‌دهد افراد به آب مروارید مبتلا شده اند، کاهش قابل توجه بینایی افراد در طول انجام فعالیت‌های شبانه‌روزی خود می‌باشد. کاهش بینایی چشم در طول چند سال به آرامی اتفاق می‌افتد که افراد حتی پیشرفت کاهش بینایی خود را نمی‌فهمند ولی در مواردی نیز مشاهده شده است که کاهش بینایی به سرعت و در مدت زمان کمی اتفاق می‌افتد. در مرحله ی مبتلا شدن به آب مروارید چشم افراد باز هم قدرت بینایی خود را از دست می‌دهد و تا جراحی چشم صوت نگیرد این روند ادامه پیدا می‌کند و در آخر فرد به کل، بینایی خود را از دست می‌دهد. دو بینی، ضعف در تشخیص رنگ‌ها، احساس وجود پرده‌ای بر روی چشم و دید مه‌آلود و کدر از بارزترین علائم ابتلا به آب مروارید است.

 

درمان آب مروارید

تا زمانی که آب مروارید باعث مختل شدن فعالیت‌های روزمره ی شما نشده، به جراحی نیاز ندارد. اما در غیر این صورت بایستی اقدام به درمان آب مروارید چشم کنید که به شما پیشنهاد می دهیم به منظور جراحی چشم خود نزد دکتر چشم پزشک متخصص بروید و از هزینه جراحی آب مروارید مطلع شوید. در عمل جراحی چشم با کمک دستگاهی به نام فیکو، عدسی چشم خارج می‌شود و به جای آن لنز گذاشته می‌شود. این جراحی امروزه بسیار رایج شده و حتی به صورت سرپایی نیز این عمل انجام می‌شود و خوشبختانه در بیشتر موارد نیز مشاهده شده این عمل بسیار موفق آمیز بوده است. بعد از عمل جراحی بایستی افراد بسیار مراقب باشند و به توصیه‌های دکتر متخصص خود عمل نمایند. در مدت کوتاه بیمار می‌تواند به راحتی به فعالیت‌های روزمره ی خود رسیدگی کند.

 

مراقبت های بعد از عمل جراحی آب مروارید

بعد از عمل جراحی کاتاراکت تا حدودی احساس درد و ناراحتی خواهید کرد و حتی امکان تاری دید بعد از عمل جراحی آب مروارید وجود دارد که این موضوع بسیار طبیعی و عادی می‌باشد و به مرور زمان این دردها از بین خواهد رفت. احتمال دارد تا مدتی چشم شما به نور خورشید و حتی نور چراغ حساسیت داشته باشد؛ به همین دلیل به شما توصیه می‌کنیم هنگام بیرون رفتن از منزل خود از عینک آفتابی استفاده نمایید. هم‌چنین در این مدت زیر نظر پزشک تان باشید تا در مدت زمان کوتاه سلامتی چشمتان را به دست آورید؛ زیرا در صورت عدم توجه و مراقبت بعد از جراحی، امکان این‌که چشمتان عفونت کند، بسیار است و این موضوع مشکلات بسیاری را برایتان ایجاد خواهد کرد. برای همین بعد از عمل جراحی بسیار حساس‌تر عمل نمایید و از چشمتان مراقبت کنید تا از این مشکلات به دور باشید.

بررسی علائم و درمان بیماری تنبلی چشم

بیماری تنبلی چشم یا آمبلوپی یک بیماری شایع چشمی به خصوص در کودکان است. در این بیماری بر اثر اختلالات در سیستم بینایی بدن، معمولا یکی از چشم ها دید طبیعی ندارد. معمولا علت وجود این اختلالات ژنتیکی است، اما با تشخیص به موقع ، تنبلی چشم به راحتی قابل درمان است. در ادامه به معرفی علائم ،علل به وجود آمدن و شیوه های درمان این بیماری می پردازیم.

علت به وجود آمدن بیماری تنبلی چشم

تکامل سیستم بینایی در بدن از دوران جنینی شروع و تا ده سالگی ادامه می‌یابد. در بیماری تنبلی چشم ، قدرت بینایی در اثر عدم تکامل سیستم بینایی  در دوره مذکور کاهش می‌یابد.بیماری تنبلی چشم معمولا یک چشم را درگیر می‌کند ، اما می‌تواند بر بینایی هر دو چشم تاثیر سوء داشته باشد. هنگامی  که اعصاب بین مغز و چشم به خوبی تحریک نشوند، بهتر بودن تصویر ایجاد شده در چشم سالم نسبت به چشم بیمار موجب می‌شود که مغز بین دو چشم ، چشم سالم را برای دیدن انتخاب کند و موجب ضعیف‌تر شدن قدرت دید چشم دیگر شود که این خود می تواند علت تنبلی چشم باشد .

علائم و تشخیص بیماری تنبلی چشم

بیماری تنبلی چشم می‌تواند علائمی همچون انحراف چشم به داخل یا خارج، هماهنگ نبودن چشم‌ها هنگام گردش و دید عمقی ضعیف داشته باشد که ممکن است کودک از اختلال دید خود شکایت کند. اما در اکثر مواقع امکان دارد کودک شیرخوار باشد و  هنوز نتواند حرف بزند و یا متوجه اختلال بینایی خود نباشد، لذا این عوامل بایستی توسط والدین تشخیص داده شود. همچنین در برخی مواقع ممکن است علائم تنبلی چشم وجود نداشته باشند  و ظاهر چشم‌ها کاملا سالم باشد، اما در بینایی کودک اختلال وجود داشته باشد. در این جور مواقع غربالگری و معاینه تنبلی چشم کودکان توسط متخصص چشم پزشک تنها راه حل تشخیص بیماری تنبلی چشم است.لذا توصیه می‌شود که تا قبل از دبستان چشم‌های کودک حداقل سه مرتبه در زمان های مختلف مثلا شش ماهگی، دو سالگی و پنج سالگی توسط چشم پزشک معاینه شود. چشم‌ پزشک بسته به سن کودک، معاینات مختلفی برای تشخیص قدرت بینایی و یا انحراف چشم کودک انجام می‌هد تا در صورت وجود بیماری، پروسه درمان را شروع نماید.

تنبلی چشم در کودکان

علل بیماری تنبلی چشم

عوامل به وجود آورنده بیماری تنبلی چشم می‌تواند یکی از موارد زیر باشد

انحراف چشم(عدم تعادل عضلانی): انحراف چشم موجب دوبینی و عدم تشکیل تصویر واضح بر روی شبکیه می‌شود. مغز برای حذف دوبینی، تصویر چشم منحرف را حذف کرده و به تدریج باعث به وجود آمدن بیماری تنبلی چشم می‌شود.

عیوب انکساری(نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم): اگر بین قدرت بینایی دو چشم تفاوت وجود داشته باشد، چشم ضعیف‌تر نمی‌تواند تصویر واضحی از اشیاء ایجاد کند و به تدریج دچار بیماری تنبلی چشم می گردد. که باید درمان تنبلی چشم را شروع کرد .

محرومیت:هر مشکلی که برای یک چشم وجود داشته باشد، همچون آب مروارید(کدر شدن عدسی چشم و پدیدار شدن لکه‌های تیره در میدان دید)، آب سیاه، پایین افتادگی پلک یا دیگر مشکلات ژنتیکی ممکن است کودک را از دید واضح با آن چشم محروم کرده و موجب تنبلی چشم شود.

تنبلی چشم در کودکان

تشخیص به موقع بیماری تنبلی چشم

تنبلی چشم یک بیماری وراثتی است و مهم‌ترین مساله در درمان بیماری تنبلی چشم تشخیص به موقع آن است. اگر بیماری تنبلی چشم در دوران کودکی که سیستم بینایی چشم در حال کامل شدن است، تشخیص داده شود، به راحتی قابل درمان است. و عمل تنبلی چشم راحت تر انجام می شود اما هرچه تشخیص تنبلی چشم دیرتر رخ دهد، احتمال درمان تنبلی چشم کمتر است. بهترین زمان برای شروع درمان تنبلی چشم تا قبل از سن هفت سالگی است. تشخیص به موقع علی الخصوص در بیماری‌های آب مروارید و پایین افتادگی پلک اهمیت فراوانی دارد و  اگر درمان فوری و به موقع در این گونه بیماری تنبلی چشم صورت نپذیرد، می‌تواند موجب از دست رفتن کامل بینایی کودک شود.

معاینه تنبلی چشم کودکان

شیوه‌های درمان بیماری تنبلی چشم

درمان تنبلی چشم در وهله اول بستگی به علت به وجود آمدن آن و از بین بردن آن دارد و در ادامه برای تقویت بینایی چشم ضعیف‌تر تلاش می‌کند.

اگر مشکل از عیوب انکساری باشد، اولویت اول استفاده از عینک است. به کمک عینک مناسب بایستی مشکلی را که باعث به وجود آمدن بیماری تنبلی چشم شده است (نزدیک بینی یا دور بینی)رفع کرد. سپس بایستی کودک را به استفاده از چشم ضعیف تر تشویق کرد. برای انجام این کار شیوه‌های درمان تنبلی چشم زیر رایج است.

استفاده از قطره چشمی: قطره چشمی بینایی چشم قوی‌تر را به صورت موقت تار نموده و مغز را تحریک به استفاده بیشتر از چشم ضعیف‌تر می نماید.

محافظ چشم: در این روش یک محافظ بر روی چشم قوی‌تر به مدت چند ساعت قرار می‌دهند و کودک مجبور به استفاده بیش‌تر از چشم ضعیف‌تر می گردد. این عمل موجب می‌شود که مغز بخش بینایی چشم ضعیف تر را بهبود بخشد.

فیلتر های نیمه شفاف: این فیلترها بر روی لنز عینک چشم قوی‌تر قرار گرفته و موجب تار شدن چشم قوی‌تر و استفاده بیش‌تر از چشم بیمار می‌گردند.

همچنین تمرینات و درمان‌هایی مثل نقاشی و بازی‌هایی که نیاز به تمرکز و استفاده از هر دو چشم دارند، می‌توانند در تقویت چشم ضعیف کمک کرده و در دوره درمان موثر باشند.

این تمرینات بایستی با تجویز و زیر نظر چشم‌پزشک صورت گیرد و پروسه درمان بیماری تنبلی چشم ممکن است از چند هفته تا چندماه طول بکشد.

اگر بیماری تنبلی چشم در اثر انحراف چشم به وجود آمده باشد، معمولا پزشک جراحی عضلات چشم را توصیه می‌کند.

اگر علت تنبلی چشم بیماری‌هایی همچون آب مروارید و پایین افتادگی  پلک چشم باشد، باید هر چه سریع‌تر درمان صورت پذیرد که معمولا عمل جراحی است.

مهم ترین علائم و نشانه های آب مروارید

آب مروارید یکی از بیماری‌های چشمی است که معمولاً با تیرگی چشم شروع می‌شود. علائم آب مروارید را می‌توان به راحتی تشخیص داد و از پیشرفت آن جلوگیری کرد. در این مقاله مهم‌ترین علائم آب مروارید را برای شما ذکر کرده ایم. به شما توصیه می‌کنیم، در صورت مواجهه با هر یک از علائم آب مروارید، به پزشک مراجعه کنید.

آب مروارید چیست؟

آب مروارید یک بیماری مرتبط با چشم است که از علائم آب مروارید می توان به مورد زیر اشاره کرد . در ابتدا عدسی چشم شروع به تار شدن می کند و با ادامه و افزایش تیرگی عدسی، باعث مختل شدن بینایی فرد می شود. این بیماری نوعی بیماری بدون درد و پیشرونده است که اگر به درستی درمان نشود، می تواند باعث از دست رفتن بینایی فرد شود. با توجه به اینکه بیوشیمی بدن انسان در 40 سالگی شروع به تغییر می کند و پروتئین‌های تولیدی توسط چشم انعطاف پذیری خود را از دست می دهند، این بیماری بیشتر برای افراد بالای 40 سال رخ می دهد ولی ممکن است برای افراد جوان نیز اتفاق بیفتد.

آب مروارید در نوزادان

مهم ترین علائم آب مروارید

علائم آب مروارید یا کاتاراکت معمولاً توسط افراد عادی نیز قابل تشخیص هستند و با کمی دقت می توانید به این موضوع پی ببرید. در ادامه مهمترین علائم آب مروارید را برای شما آورده ایم تا در صورت بروز هر کدام از این مشکلات، به دکتر چشم پزشک مراجعه کرده و با اطلاع از هزینه جراحی آب مروارید از پیشرفت مشکل خود جلوگیری کنید.

آب مروارید در زنان

نشانه های آب مروارید

از نشانه های آب مروارید چشم (کاتاراکت) می توان به موارد زیر اشاره کرد :

دید ابری

ایجاد هاله های نور

مشکلات دید در شب

دو بینی

نیاز مداوم به تغییر لنز یا عینک

دید دوم

حساسیت به نور شدید

 

1. دید ابری از علائم آب مروارید

یکی از مهم ترین نشانه های آب مروارید، پدیدار شدن لکه های ابری تیره ی ناشی از آب مروارید است. البته این تاری ممکن است در ابتدا خیلی کم باشد و مشکلی ایجاد نکند ولی در صورت درمان نشدن میزان تیرگی افزایش می یابد و می تواند باعث بروز مشکلاتی در رانندگی و تشخیص چهره ی افراد شود.

2.ایجاد هاله های نور از نشانه های آب مروارید

از دیگر نشانه های آب مروارید، ایجاد و پدیدار شدن حلقه ها یا هاله های نور در اطراف منبع نور است. این مشکل معمولاً در شب رخ می دهد و یکی از نشانه های فوری آب مروارید است. علت ایجاد این هاله های نور، پراش نور عبوری از چشم است که به دلیل تیرگی چشم به وجود می آید و می تواند زمینه ساز مشکلات زیادی برای چشم باشد.

 

3.مشکلات دید در شب از نشانه های آب مروارید

یکی دیگر از علائم آب مروارید که معمولاً زودتر از بقیه خود را نشان می دهد، مشکلاتی بینایی است که در شب رخ می دهد. این مشکل در ابتدا به دلیل نور کافی در طول روز باعث مشکل خاصی نمی شود ولی در هنگام شب به دلیل نور ناکافی، مشکلاتی را برای بینایی فرد به وجود می آورد. تیرگی دید ناشی از آب مروارید، ممکن است باعث ایجاد سایه های قهوای یا زرد در بینایی شود. این مشکلات در شب می توانند باعث به وجود آمدن مشکلاتی در رانندگی و کارهایی که به نور کافی احتیاج دارند، شود.

4.نیاز مداوم به تغییر لنز و شیشه ی عینک از نشانه های آب مروارید

برای افرادی که از لنز یا عینک استفاده می کنند، مشکل دیگری نیز به وجود می آید. آب مروارید باعث می شود تا فرد به طور مداوم مثلاً چند ماه یک بار یا در یک سال با مشکل روبرو شود و نیاز به تغییر لنز یا عینک داشته باشد. در حالت عادی تغییر عینک یا لنز باید هر چند سال یک بار انجام شود؛ ولی به‌روزرسانی سریع تر از این مدت می تواند از علائم آب مروارید یا سایر بیماری های چشمی باشد. در این حالت شخص بهتر است به پزشک مراجعه کند.

نیاز به تعویض عینک در آب مروارید

5.دوبینی از نشانه های آب مروارید

دو بینی می تواند یکی دیگر از علائم آب مروارید باشد. در این حالت فرد دو منظره ی متفاوت از یک شی را می بیند و مغز در ترکیب کردن این دو تصویر با مشکل روبرو می شود. دو بینی ممکن است با پیشرفت آب مروارید از بین برود ولی نیاز به مراجعه ی سریع به پزشک دارد.

6.دید دوم از نشانه های آب مروارید

در برخی مواقع ممکن است آب مروارید باعث شود تا چشم انسان مانند یک لنز قوی عمل کند و توانایی فرد برای مشاهده اجسام از فاصله نزدیک بهبود یابد. به عنوان مثال افرادی که برای مطالعه نیاز به عینک دارند، ممکن است دیگر به آن نیاز نداشته باشند. دید دوم نیز مانند دوبینی یکی از علائم آب مروارید است که با پیشرفت آن از بین می رود.

7.حساسیت به نور شدید از نشانه های آب مروارید

مواجهه با نورهای شدید مانند نور خورشید در افراد عادی نیز باعث ایجاد حساسیت می شود ولی اگر حساسیت بیشتر از این شود می تواند یکی از علائم آب مروارید باشد. به عنوان مثال اگر با نگاه کردن به لامپ خانه اذیت می شوید، در حالی که قبلاً اینگونه نبوده، ممکن است دلیل آن آب مروارید باشد. در برخی واقع این حساسیت بیشتر هم می شود و باعث ایجاد درد هنگام مواجهه با نور می شود.